O nama

Misija i vizija

SPORT•BUSINESS•LIFE

Meč point je centar posvećen povećanju učinkovitosti tvrtki, sportaša i pojedinaca kroz primjenu najsuvremenijih metoda i znanja.

TVRTKE- S tvrtkama radimo na povećanju produktivnosti i efikasnosti kroz učinkovitu motivaciju i komunikaciju, javni nastup, upravljanje promjenama, krizama, projektima i stresom.

SPORT – U sportu se bavimo utjecajem mentalne pripreme na sportsku izvedbu, te edukacijom stručnog osoblja, posebice trenera iz područja komunikacije, motivacije i vođenja ljudi. Izvodimo jedinstveni program u regiji- NLP (Neurolingvističko programiranje) u sportu te edukaciju iz mentalne pripreme sportaša (mentalni trening ili mentalni coaching). U okviru doktorske disertacije istražujemo djelovanje mentalnih tehnika na sportsku izvedbu.

ŽIVOT- S pojedincima radimo na osobnom i poslovnom razvoju, postizanju ciljeva, obradi treme, strahova, fobija, tzv.malih trauma, odnosno obradom blokada i nesvjesnih obrazaca ponašanja i razmišljanja kako bi se u potpunosti ostvarili i postigli puno životno zadovoljstvo. Sa studentima i učenicima radimo na tehnikama za efikasno učenje, pripremi za maturu te rješavanju straha pred ispit. Radimo i na suočavanju sa stresom metodama kao što su autogeni trening i progresivna relaksacija mišića po Jacobsonu.

Neki klijenti:  HEP Opskrba d.o.o., Udruženje obrtnika grada Zagreba, FC Palermo Serie A, KK Cibona, Robert Seligman, Ženska odbojkaška reprezentacija, Eczacibasi Vitra i Bursa – odbojkaški klubovi 1.turske lige…

Tehnike koje koristimo: NLP-Neurolingvističko programiranje, wingwave, autogeni trening, progresivna relaksacija mišića, imaginativne konstelacije, Magic Words, logoterapija.

Silvia Ferenac,prof.

Silvia Ferenac se od početka karijere bavi razvojem ljudi i njihovim napretkom. Radila je kao  voditeljica ljudskih resursa i izvršna direktorica u nekoliko tvrtki. Od 2010. radi kao coach, konzultant i trener s vrhunskim sportašima, tvrtkama i pojedincima u zemlji i inozemstvu.

Područje njezinog posebnog interesa su komunikacija, motivacija, rješavanje treme i straha od javnog nastupa, upravljanje stresom kroz metode opuštanja, povećanje učinkovitosti ljudske izvedbe posebice u sportu i javnom nastupu, te obrada emocionalnih blokada, strahova, fobija i tzv.malih trauma. Radi s pojedincima i grupama.

Održava redovita predavanja u suradnji s hrvatskim izdavačima poput Planetopije/Makronove,VBZ-a.

Kvalifikacije i certifikati, sveučilišni studij i stručne edukacije:

 • edukacija iz logoterapije po Viktoru Franklu,
 • edukacija iz NLP psihoterapije- NLPt,
 • NLP Practitioner, NLP Master, NLP Trainer,  NLP Master Trainer ovlašten za vođenje certificiranih edukacija, International NLP Institutes, Berlin
 • Master Coach ovlašten za vođenje certificiranih edukacija iz coachinga, International Coaching Institutes Berlin (ICI)
 • wingwave coach, NLP Akademija
 • life, business i mental coach za sport, ICI Berlin
 • učiteljica autogenog treninga po Schultzu i progresivne relaksacije mišića po Jacobsonu, NLP Akademija
 • imaginativne obiteljske i organizacijske konstelacije, NLP Akademija
 • Magic Words Coach, Besser-Siegmund Institut Hamburg
 • Filozofski fakultet u Zagrebu, Njemački i talijanski jezik i književnost,
 • Filozofski fakultet u Zagrebu, Postdiplomski studij Teorije književnosti
 • Doktorski studij psihologije u tijeku, tema disertacije je utecaj mentalne pripreme na sportsku izvedbu.

Govori engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik.

 

Službeni podaci

MEČ POINT-OBRT ZA POSLOVNE DJELATNOSTI
Vlasnik: Silvia Ferenac, prof.
Trg kralja Petra Svačića 2
HR-10000 Zagreb

OIB: 69614347781
Reg.br. 97277746

Račun otvoren kod Privredna banka d.d.
IBAN: HR9523400091160314362

Silvia Ferenac Foto: Pixsel
l161921
Bursa, odbojka, Turska  Foto:Tekkin Atesnal
Zagreb, konferencija Slušaj sebe, 2015.
 11009062_1583562825224120_730550070_n    palermo
                                                                                FC Palermo 2013